• Kaia Huuse

Slutte å være redd !

Jeg skal slutte å være redd. Altså; ikke hvis det kommer en løve hvesende mot meg, hvis jeg får kreft i siste stadium eller hvis huset mitt står i brann.

Men jeg skal slutte å tenke alle sånne tenk-om-tanker. Tenk om jeg får den og den sykdommen, tenk om barnet mitt en dag blir mobbet, tenk om jeg tørner. Ja, du skjønner. Det er lett å stoppe bekymringstankene ved klimaks. Trekke i nødbremsen midt i den potensielle ulykken, diagnosen, sammenbruddet eller nederlaget. Piknikk med krisen, liksom. Akkurat der angsten trigger mest, der fantasien tar de fæleste bildene og følelsene løper helt bananas. Det er litt dumt, for det slutter jo ikke der. Fra nå skal jeg si til meg selv: Dra det enda lenger! Se videre! Tenk på den lange linjen. Strekk synet FORBI. Slik at du heller kan se for deg at det går bra. Det vil jo helst gå godt. Og kroppen din skiller ikke på om det er virkelig frykt eller tenkt frykt. Så du setter hele systemet ditt i alarmberedskap til ingen nytte. Heller ut en flaske kildevann midt i ørkenen, liksom. S Å W A S T E ! Jeg vil bruke energien min på morsommere ting.


Vil du være med?

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle