• Kaia Huuse

Sammen igjen - for barnas skyld!

Dette innlegget hadde jeg på minibloggen også, men for nye lesere kan det vær greit å få litt oppdatering. Jan (Eggum) og jeg var kjærester i 18 år. Vi bodde sammen i 12 og fikk altså helt objektivt; to vidunderlige barn! For fem år siden bestemte vi oss for bryte opp. Det var selvsagt ikke så enkelt, men mer om det en annen gang.

Det viktigste spørsmålet ble jo : Hvordan kan vi føre barna over dette havet på best mulig måte?

Vi var heldigvis enige. Barna måtte være mest med meg. Vi var allerede en treenighet iogmed at Jan hadde jobbet så mye. Vi hadde aldri vært en A4-familie, og det ville vært underlig for oss alle om barna plutselig skulle være halve tiden sin med han. Så vi fortsatte på mange måter som før. Vi kjøpte en ny leilighet til meg og barna i Oslo. Og en til Jan i Bergen. Han reiser Norge rundt med gitaren (og akkurat nå Halvdan Sivertsen) og de dagene (ca annenhver helg) han ikke jobber, flytter han inn i vår leilighet på Frogner og er sammen med barna. På den måten har barna ett hjem. Ett rom og en oversiktelig hverdag å forholde seg til.

Han er selvsagt også alltid innom når han jobber i Oslo, sover over på barerommet og spiser middag. Sålenge vennskapet er inntakt tror jeg musikerbarn kanskje er bedre rustet i en skillsmisse. Det er liksom ikke en vegg som faller ut på samme måte som noen kanskje opplever, for kjernefamilie-modellen var aldri så påtrengende hos oss. Det var ikke slik at det alltid hadde vært fire tallerkener på kjøkkenbordet, og så ble det plutselig tre.

Vi reiser dessuten fortsatt på ferier sammen alle fire og feirer jul, bursdager og 17-mai sammen. Jeg skal ikke juge å si at vi aldri har konflikter, og ja jeg må svelge kameler og telle til tre nesten hver gang Jan har bodd i leiligheten min, for vi har litt forskjellig standard på hushold kan man si. Så dette er selvsagt ikke for alle. Om man har et anstrengt forhold, og ikke klarer å lage en hyggelig atmosfære, er det ikke nødvendigvis riktig, selv for barnets skyld, å henge sammen. Jan og jeg var heldige. For vi vil hverandre det beste og synes det er morsomt å være sammen fortsatt. Ingen fasit. Det er gøy.

Kaiaklem


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle