• Kaia Huuse

Perverst!

Jeg lurer litt på hvordan barnerom, bursdagskaker og vintergarderobe ser ut rundt omkring! Det vi får presentert på nettet, som skal være inspirasjon til selskapet, opp-pussing av poderom eller nye plagg til kald årstid fremstår for meg helt perverst polert. Det er så «perfekt», standarisert og unnskyld meg; totalt upersonlig at det blir litt som den gamle musikervitsen: «alle vi som vil skille oss ut har skjegg og langt hår» 🤣. Når hele gjengen har ikea-hjem, tannregulert-smil, polo-garderobe og samme åndelige forbilde, blir alt grått i mine øyne. Dørgende kjedelig liksom. Er det bare meg? Det fremvises lysrosa bobledresser til 5000 kr, vintersko som koster mer enn mitt skotøy til sammen, fabrikkbestilte kaker i alle regnbuens farger til halloween, bursdag, babyshower etc. Alt oppvist som en utstilling.

Er dette virkelig inspirasjon for Ola Nordmann i en travel hverdag med snørr, støv og tidsklemme? Topp hvis det er! Men det kan også bli en konkuranse i perfekthet. Grensen mellom hva som fremstår som inspirasjon (eller parodi) og press er ihvertfall skjør.

Vi arver, kjøper brukt og litt nytt selvsagt. Barna har alltid et prosjekt på gang med perler, lim, lego, sand som ikke kan ryddes bort fra stua midt i prossessen, og kakene jada jeg baker, er laget både med kjærlighet og varme, men egner seg mildt sagt ikke på glansa papir. Er det ingen som har det sånn lenger? Er jeg helt ute på tur? Eller er det som med vouge-kroppen? Noe som stort sett ikke finnes, de er bare retusjert for de få, mens resten av oss er på danskebåten. Med valker, muffinsmage og hengerumper? Jeg bare lurer. Blir litt forferdet over hva vi gir videre av verdier til barna våre når jeg ser alt dette. Kjør debatt!!

Kaiaklem❤️

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle