• Kaia Huuse

Min pakistanske storfamilie!


Den Norske Opera og Ballett hadde åpen dag lørdag, med masse spennende for store og små. Kostymesalg, «åpen backstage», prøver på «Hedda Gabler», sangundervisning, utrag fra forskjelllige forestillinger mm. Bastian sang fra barnekorets oppsetning av «Prøysen», og jeg var selvsagt stolt som bare en hønemor kan bli. Jeg har tatt noen billder dere kan se, helt underst i innlegget.


Dere som kjenner meg vet at jeg setter barna mine ekstremt høyt og at vi har veldig tette bånd, vi tre, fordi det liksom alltid har vært oss. Vi har vært som et trehodet troll, selvsagt med egne liv og personligheter, men triotre er oss. Sammen i tykt og tynt.


Et ord jeg også kommer til å nevne på mye i denne bloggen, er storfamilien. Så jeg tenkte jeg skulle presentere gjengen som tilhører det begrepet.


Mine foreldre, min bror og svigerinne med min niese og nevø på 8 og 11 år. Min tante og onkel, min fetter og kusine med partnere - vi føler oss avogtil

som en pakistansk storfamilie. Vi blir med hverandre på butikken, vasker hus sammen, rydder boder med hverandre, bytter biler, drar på jenteturer, baker julekaker, flyr på skirenn og utveksler erfaringer. Vi feirer selvsagt alle høytider sammen, som jul, nyttår og 17-mai, og alle tropper opp når en av barna har forestilling, håndballkamp eller sommeravslutning. Da opptar vi en hel rad og går på restaurant etterpå. Og bursdager selvsagt. Alle bursdager feires, rundt tall eller ikke, og alle kommer. Det er høyt aktivitetsnivå hos oss, når det er snø bygger vi snøhytter med flere innganger og hemmelige veier rundt omkring, vi setter inn små lys og spiser gjerne kveldsmat der, synger påskesanger og skåler i champis. Vi går på skøyter sammen og aker slalom. På sommeren er det fjellturer og teltturer, grilling på taket eller ost og kjeks på hverandaen. Det er sykkelturer og badeturer. Ingen anledning er for liten eller for stor. Vi har alle hentet hverandres barn på skolen. Og om reisemålet er kort eller langt er entusiasmen upåklagelig. Vi har det veldig gøy, med mye latter, mange som vil snakke, mange ideer, kreative prosjekter, livsprat, heftige diskusjoner, høye stemmer og masse tull. Vi lager filmer sammen og har mange tradisjoner, som påskelabyrint, fjølgodt, nyttårskavalkade, ferieturer og kickoffparties. Det er en stor verdi for både barn og voksne å være del av et slik større fellesskap. Det er jeg takknemlig for idag!

Kaiaklem

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

KRISE!