• Kaia Huuse

Mesteparten av livet...

Jeg er så takknemlig for vårt - ikke profesjonelle, men sosiale nettverk. En ting er at jeg introduserer barna for mine venner og deres barn. Men at de bånder videre med dem, uavhengig av meg, og henger med deres venner igjen og nye familier gjør dem robuste i livet, tenker jeg. Plutselig er de på båttur med en vennefamilie av mine venner, som jeg egentlig ikke kjenner, blir kompiser med deres barn, på hils med deres barnevakter, søsken og fettere. Og tilsvarende: Andre barn kaller vår mormor for mormor, min tante for tantemormor, vi finner noen i området vi kan samkjøre med til balletten og ungene sitter på med foreldre de aldri har møtt, men allikevel er trygge på via via.

Barna har gode venner på skolen, og det er jo disse de naturligvis er mest sammen med. Og det er diamant! Men det slår meg også at det er utrolig verdifullt og ha dette «backup-miljøet» fra fritidsaktiviteter og familievenner. Hvis det kommer vanskelige perioder i skolegården og jentegjengen, kan vi ta en liten timeout å si «jenta mi, vi reiser til Emma. Eller Noah». Man blir liksom ikke så sårbar om man har noe annet. Ikke satser alt på en hest.

Jeg mener selvsagt ikke at man skal flykte fra enhver ubehagelig situasjon, men av og til kan et lite miljøskifte være godt også for barna. Og noen ganger holder bare tanken på det. For å kjenne seg litt friere.

Dagens motto:

Hverdagen må ikke undervurderes. Det er her vi er mesteparten av livet.

❤️Kaiaklem


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

KRISE!