• Kaia Huuse

Jeg møtte dronningen!


Hva gjelder idag for frøken populær?

Hva gjelder idag? Har jeg tatt på riktig klær?

Hva gleder idag? Får jeg lov å være med?

Hva gjelder idag? vil hun snu seg bort å le?


Teksten er hentet fra min egen sang «Dronningen», på barneplata «Fint å være rar».

De fleste skolegårder og unnskyld; jentemiljøer, kjenner henne. Selveste dronningen. Hennes majestet. Jeg snakker selvsagt ikke om Sonja, men hun som tillater seg å bestemme for alle hva som er hot , og ikke minst hva som er not. Hun som blir sur hvis du ikke danser etter hennes pipe. Som nådeløst (men smart, så de voksne ikke ser) avgjør på et random grunnlag når du får være med og når du ikke får være med. Det er ingen bestemte kriterier som må oppfylles for å tre inn i hoffet, det varierer fra dag til dag. Fra friminutt til friminutt. For å opprettholde maktballansen må dronningen ha kontroll, derfor kan ingen bli for trygge på posisjonen sin. Det er helt etter planen at klassevenninnene skal gå å lure på om hun blir glad for å se meg, eller flau. Om hun vil himle med øynene eller kaste seg rundt halsen min og rope BBF mens alle hører på. Det er et uforutsigbart prosjekt å være liten hoffdame. Er jeg inne? Eller ute? Elsker du meg? Eller avviser du? De aller sterkeste basale følelsene vi mennesker strever med hele livet. Jeg visste aldri på forhånd. Derfor gikk jeg alltid med litt glasskår i halsen når jeg skulle på skolen. Eller gikk forbi gjengen utenfor butikken. Eller når jeg sjekket mobilen. Melding? Eller ikke melding? Invitasjon? Eller avslag? Og inni rullet grammofonen:

«Hun er dronningen, hun er den pene

Hun bestemmer hva vi alle skal mene

Hvilke venner og hvaslags tøy

Hva som er barnslig og

hva som er gøy»


❤️Kaiaklem


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

KRISE!