• Kaia Huuse

Gjør barn deg lykkelig?

Igår deltok jeg i «foreldrepanelet» på TV2, med Else Kåss Furuseth og Alexander Gamme. Temaet var : Gjør barn deg lykkelig?

Jeg mener, som Else; at det finnes 1000 ting som kan gjøre oss lykkelige, og derfor kan man leve et fullverdig, ekstatisk flott liv både med og uten barn. Selvsagt. Jeg mener også at det ikke er barnas oppgave å gjøre meg lykkelig, men faktisk i stor grad motsatt.

Når det er sagt, har jeg personlig blitt lykkeligere av å bli mamma. Rent mentalt innehar jeg en helt annen ro. Og denne frasen med at det er noe (n) som er viktigere enn meg selv, har gitt veldig resonans hos meg. Jeg fikk litt superkrefter da jeg ble mamma, jeg ble fylt av (med fare for å høres ut som Durek) en robusthet, som jeg ikke var forberedt på. Litt sånn « jeg er uovervinnelig». Ikke iforhold til andre, men iforhold til meg selv. Samtidig som jeg kjenner veldig på det sårbare, både hos meg (for jeg har noe å miste), og hos andre mennesker. Jeg opplever at sansene mine overfor både barn, dyr og andre mennesker åpnet seg mer i forhold til ømhet, raushet, medfølelse og forståelse. Så jeg tør, i all beskjedenhet, å påstå at jeg ble et bedre menneske etter at jeg fikk barn. Jeg ble mykere i kantene. Mindre skråsikker. Trygg, men ikke på besserwisser-måten. Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk lov til å bli mamma! Hver eneste dag, tenker jeg på det!

❤️ Kaiaklem

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle