• Kaia Huuse

Fem minutter løser alt!

Av og til står man opp med feil fot eller bein el hva det er. Slik er det også for barn. Man er liksom litt uvenn med seg selv helt fra start. Kanskje man er trøtt, kanskje man har drømt noe som sitter igjen, kanskje man ikke vet. Men alle klær er for små eller for løse, håret står litt ut, og man har bare litt sånn gråten i halsen uansett. Lett i en travelmorgen der det skal dusjes, lages matpakker, fiffes, stelles at man blir streng og kort og stresset på barnet, som gjør situasjonen bare enda mer låst. Og du som hadde tenkt til å få skrevet den artikkelen, hengt opp den vasken ryddet av bordet før dere går. Hvis man klarer å legge fra seg sitt eget i fem min; hvis jeg nå gir ungen fem min av min tid på å bry meg; er det ikke dagen idag gullet, kom hit, så setter vi oss i sofaen og ser på noen koselige bilder, eller vi planlegger noe hyggelig vi skal gjøre sammen til helgen eller etter skolen, eller snakker om hva vi ønsker oss til jul. Så kan vi lage matpakker sammen. Vi går inn på kjøkkenet, finner fram minitomater og paprikaer. Snitter agurkstaver og smører polarbrød. Lager oss en kopp te. Det kostet meg bittelitt tid og overskudd. For det var mandag morgen for meg også, men stemningen stiger til 100, og jeg får en glad unge som har glemt greia som gjorde førsteinntrykket surt, plutselig er alt greit, og hun klemmer meg hade med et stort smil. Da tenker jeg; dette var en god morgen. De fleste trenger ikke kjeft hvis de allerede er litt nede. Da trenger de et menneske på lag. Det er godt for begge. En annen gang kan det være motsatt.

Den som har energien, må gi. Da blir det så fint.

❤️Kaiaklem

—-


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle