• Kaia Huuse

Er det greit å kjefte på barna sine?


På God Morgen Norge igår, var jeg deltager i «foreldrepanelet». Der diskuterte vi oppdragelsesrelaterte ting og et av temaene var dette; Er det greit å kjefte på barna sine?». Vi hadde ganske lik tilnærming rundt dette. Personlig mener jeg at det er forsåvidt er lov. Men det kommer mest sannsynlig ikke noe ut av det. De fleste får ikke lyst til å ta tak i en problematikk bare fordi man får en skyllebøtte m kjeft eller nægg. Barn er ikke annerledes enn andre mennesker. Det skaper gjerne mer avstand, frustrasjon og tilslutt dårlig samvittighet hos den som kjefter. Jeg skal ikke si at jeg aldri har kjeftet. Jeg gjør feil hele tiden. Men akkurat når det kommer til kjeft, kjefter jeg mer på meg selv. «Det er helt idioti at vi la opp til å bruke bilen nå midt i rushet. Jeg glemmer det fra gang til gang». Og «vi må lære å sette igang med lekser tidligere på kvelden! Dette går ikke!». Noen som kjenner seg igjen? Mitt dronningtips nesten i alle situasjoner, til meg selv; er planlegging. Jeg står gjerne opp en halvtime før om morningen. For å få oversikt. Ser over leksene søndag kveld, så jeg vet om det er sannsynlig at poden skal rekke alt ons ettermiddag slik vi har lagt opp til. Eller om det kanskje må fordeles litt utover denne gangen. Jeg beregner gjerne 20 min ekstra til en jobb hvis jeg er usikker på vegen/trafikkbildet (jeg jobber ikke på et kontor). Alt for å unngå stress. For jeg hater å stresse. Og det skaper nesten alltid ukoselig situasjoner. Enten det er voksne eller barn involvert! En halvtime ekstra = gull !


❤️Kaiaklem

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle