• Kaia Huuse

En depressiv reaksjon!

Jeg må bare si noe. Kommer sikkert til å få mye hates. Det er ikke så farlig. Jeg har vært i krigen før. Men; det virker som om det har gått mote i å fortelle hvor forferdelig en graviditet, fødsel og ikke minst en barseltid er. Influensere og allverdens skrivende, snakkende, menende damer overgår hverandre i å fortelle om blødende brystvorter, angst, usikkerhet, kroppslige utfordringer, livsendringer, sjokk, vantro, traumer, forferdelse og depressive reaksjoner.

Jeg ville bare si at jeg opplevde det ikke sånn. Ikke trøblete, ikke strevsomt, ikke angstfylt. Altoppslukende, ja. Livsendrende, ja. Men utelukkende positivt. Jeg hadde også jevnlige brystbetennelser, komplikasjoner etter både fødsel og hastekeisersnitt, feber, renselse og en hverdag snudd hundre prosent oppned. Jeg var også delvis alene med babyen (e) i de fleste av døgnets timer.

Men jeg gledet meg til hver eneste gang de våknet om natten. For hver gang jeg skulle stelle, bade, trille, amme. For meg var alt dette «nok et hellig møte med barnet mitt. Dette nye mennesket jeg lengtet slik etter å bli kjent med».

Med all respekt til alle dere som opplever dette annerledes, men sånn opplevde jeg det. Og det er også virkeligheten. Til alle som ennå ikke har født og har hatt sin barseltid: Så fantastisk kan det likegjerne være. Jeg synes jeg skylder kommende mødre også denne stemmen.

Kaiaklem


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

KRISE!