• Kaia Huuse

Den beste tida ❤️

Noen ganger er jeg så sliten at jeg har influensasymptomer. Selvom jeg ikke har influensa. Men jeg vet det med hele meg; At dette er den beste tida. Det vil ikke banke på noe finere i livet enn å få tenne lys på kjøkkenbordet, koke kakao, lage frokost. Gjøre klar sekker. Pakke gymbagene. Høre noen i naturfagprøve. Ønske to gullunger en god dag. Klemme et barnekinn. Dette er de dagene jeg kommer til å se tilbake på som gulltiden. Barn i oppvekst.

Jeg sjonglerer ballene med ulike jobber, husarbeid, møter, dekkskift, intervjuer, logistikk, konserter, barnelatter, innkjøp, regninger, strømleverandører, kontaktlærersamtaler, ridning, lekser og kveldsmat. Jeg tuller. Roer-ned. Leser bøker, forteller historier. Trøster, motiverer, pusser tenner, tørker neser og lager kinafletter. Og jeg vet at ingenting vil komme opp mot nettopp dette; å lage hjemmelaget pizza, få entusiastisk rapport fra friminuttet, spille millionær, sykle i Dronningparken, oppdage nye bekker og hovedgårder, utvikle kreative ballspill, gjenoppta gamle. Det er dette som er meningen med livet; å få planlegge mini-gathering, arrangere idolkvelder, invitere til småpikeovernattinger, servere på gamingkvelder. Ostepop i senga, påskelabyrint i skogen, masing om å bake brownie, lage slim, få hund, katt eller ihvertfall dverghamster. Jeg vet at jeg vil savne dette. Den aller fineste tiden, dere. Å være trafikkvakt før jobben, bedrive tannfe-virksomhet, vaske klær, plukke kastanjer, lage middag. Rema 1000, omgangssyke, bursdagsfester, smoothie og gummistøvler. Kjøre og hente, lage pastasalat, plastre skrubbsår, pleie inngrodde negler, trykke ut eplebiter og spikke gulrotsnacks. Finne fram nisseluer og halloweenkostyme. Lage nye godnattsanger. Regler og rim. Applaudere fra første rad. Jeg er avogtil helt pumpa, men jeg minner meg på at det er dette jeg vil lengte til. For dette er den beste tiden.

Vekkeklokke 0630. Mentalt, fysisk og praktisk. Å bære alt med to hender; Skole, fritid, venner, følelser, utfordringer, drømmer, skuffelser, gleder og sorger , som jordbær på et strå.

Vi ser, beundrer, lærer, veileder, heier, blåser på og inspirerer.

Oppfyller forventninger. Bygger en barndom med sommerferie, pepperkaker, pannekaker, fredagstaco. Vi lever oss gjennom trassalder, tidlig pubertet, ny trassalder og senpubertet. Skyhøyt tempo, lite egentid og dårlig med søvn. Barnehånda i din. Uendelig med kjærlighet. Den aller fineste tida. Herregud som jeg elsker den. ❤️ Kaiaklem

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle