• Kaia Huuse

14 år og ferdig med menn!


Jeg er jo en forkjemper for luker. Tror det er viktig å bearbeide inntrykk, og prosessere opplevelsene, sansereisene og menneskemøtene vi eksponeres for.

De fleste barn idag er overstimulert. Både praktisk i form av aktivitet og organisert program, men også rent psykisk og mentalt. (14 år og ferdig med menn, liksom).

Jeg er selv en sensitiv type (må ikke forveksles med skjør), som blir mer og mer fan av å ikke hoppe fra ting til ting. Jeg vil gjerne ha et lite utpust før neste pling! Derfor prøver jeg å lage luker for barna også, mellom alt de skal, vil og må. Det innebærer avogtil upopulære avgjørelser og noen «nei» mer enn hva som settes pris på i øyeblikket. Feks å nope til overnattingsbesøk, selvom vi strengt tatt har tid. Men fordi jeg kjenner programmet før og etter, er det min oppgave å skape mental plass for det, og det får vi bla gjennom alenetid, lek og søvn. Og uorganisert tid.

Vi er ganske aktive, og elsker fart og moro, og jeg er absolutt kjent med å skvise inn et middagsbesøk om det finnes tjue min mellom to avtaler. Men jeg er også en reser på bed-ins og blanke helgedager. For at barna (og jeg) skal få være tilstede i det vi driver med, legger vi inn kvelder med kosebukse. Dager uten noe. En hel søndag i pysj. Det er lett å tenke at vi «burde» gjøre noe; ut på skøyter, barnekunstmuseet, bånntjern, grille pølser, kino, bading, piknikk, vennemiddager, sykkeltur. Hvis jeg begynner å tenke sånn, setter jeg meg ned og teller til tre. Innimellom er nemlig ’ingenting’ det absolutt sunneste for både store og små. For hodet såvel som kroppen.

❤️Kaiaklem

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle